bali
Pošaljite nam upit!


  Kontaktirajte nas za upit!


  Obavezna polja su označena sa *  maldivi-01
  Maldivi
  maldivi1
  maldivi2

  Republika Maldivi se nalazi u Indijskom Okeanu, na oko 700km od Šri Lanke i oko 300km od Indije. Ova jedinstvena država sastoji se od 1.190 koralnih ostrva, raspoređenih u dupli lanac od 26 Atola. Na ova ostrva idete kada želite da pobjegnete od gradske vreve i masovnog turizma, kada sebi i dragim osobama želite da organizujete jedinstveno putovanje na kome će sve biti podređeno odmoru i opuštanju uz sunce i more. Sa prosječnom godišnjom temperaturom od 24-33°C Maldivi su idelno mesto za odmor tokom cele godine.


   Kontaktirajte nas za upit!


   Obavezna polja su označena sa *   tajland

   Iako poznat kao zemlja orhideja, mističnih rijeka, nepreglednih tropskih šuma i raskošnih hramova, Tajland je prije svega, zemlja susretljivih i znatiželjnih ljudi, širokog osmijeha. Simbol sreće je slon i pratiće Vas na svakom koraku, kao nezaobilazna uspomena sa putovanja. Brojni kipovi Bude čuvaju mir raskošnih hramova sa unikatnim pagodama. Upoznaćete jednu od najpoularnijih i najzdravijih kuhinja na svijetu i probati neobične vrste voća. Bangkok, administrativni centarTajlanda, poznat je kao grad noćnih zabava, a ostrva po čuvenim piješčanim plažama.

   Ostrvo Puket se nalazi na jugu Tajlanda, nekadašnje šume,zamijenili su luksuzni hotelski kompleksi, marine,plantaže banana, kokosa, ananasa. Ovo ostrvo neograničenih mogućnosti, poznato je kao rajsko os- trvo, izdvaja se po prirodnim atrakcijama koje obuh- vataju predivne pješčane plaže, tirkizno more i bogata vegetacija.

   Pošaljite nam upit!


    Kontaktirajte nas za upit!


    Obavezna polja su označena sa *    istanbul

    Vrata Evrope u Aziju svojom raskošnom kulturnom ostavštinom nikad ne prestaje da fascinira. Ovaj sjajni grad, podignut na mjestu gdje se i bukvalno susreću istok i zapad, uobličile su 4 snažne civilizacije: grčka, rimska, bizantijska i osmanlijska. Kroz svoju historiju ponosno je nosio imena: Bizantion, Novi Rim, Kon- stantinopolj, Carigrad i Istanbul. Danas je Istanbul velegrad, prava košnica sa preko 17 miliona stanovnika, koji žive i rade na dva kontinenta. Moderni trg Taksim, ili kvartovi Bejoglu i Osmanbej, će učiniti da se osjećate kao u bilo kojoj svjetskoj metropoli, dok ćete se šetajući Sultanahmet trgom neizbježno vratiti par stotina ili čak hiljada godina i osjetiti dekadenciju, ali i rodoljublje bizantijskih imperatora, genijalno plan- iranje rimskih urbanista, gotovo neizmjernu moć sultana… Novo i staro, Orijent i Evropa, islam i hrišćanstvo

    – nigdje ih nećete naći ovako isprepletane i neraskidivo povezane kao u Istanbulu. Tokom posjete Istanbulu ne prospustite priliku za obila-

    zak starog grada: Hipodrom, Plava džamija – monumen-

    talno zdanje sa 6 minareta, Aja Sofija – nekadašnja crkva pretvorena u džamiju, Topkapi dvorac – koji je preko 400 godina bio glavna rezidencija otomanskih vladara, Kapali čaršiju – sa više od 60 ulica i 4000 radnji, Misir čaršiju – bazar začina.

    Krstarenje Bosforom je nezaobilazni dio posjete Istanbulu

    – gdje ćete iz luke na Eminonu započeti osvajanje Istan- bula. Uživat ćete u Zlatnom Rogu, Galata mostu, Galata kuli, džamiji Selimija, Dolmabahče dvorcu Bešiktašu, kvartu Ortakoy, Rumeli hisaru, mostovima koji spajaju dva kontintenta i još mnogo toga.

    Tu su svakako i nezaobilazni muzej Miniaturk, jednog od najvećih minijaturnih parkova u svijetu koji sadrži preko 105 građevina iz Osmanskog perioda, zatim muzeja Pan- orama 1453, muzeja koji će Vas ostaviti bez daha jer ćete imati osjećaj kao da skupa sa Sultanom osvajate Istanbul. Vidikovc Čamlidža, mjesto gdje se Vaša duša odmara u pogledu na evropski dio Istanbula.

    U večernjim satima posjetite neki od nacionalnih restora- na i uživajte u tradicionalnoj turskoj večeri sa trbušnim plesačicama i turskim folklorom.

    A za ljubitelje shoppinga – posjeta jednom od mnogobro- jnih tržnih centara.

    Doživite Istanbul…I vratite se opet s nama.

    Pošaljite nam upit!


     Kontaktirajte nas za upit!


     Obavezna polja su označena sa *     dubai

     Jedna od najmoćnijih svjetskih metropola, iznikla usred pijeska i surovih pustinjskih uslova, poznata po veličanstvenim hotelima, odličnom shoppingu, zimskom skijanju u ljetnim uslovima, dobrim i skupim auto- mobilima, toploj klimi i dobrom provodu. Tradicija uljudnosti i gostoljubivosti živi u njegovom stanovništvu, što ćete sigurno osjetiti u susretu s njima dok šećete njegovim čistim i uređenim ulicama. U Dubai-u ćete upoznati i uživati u čudesnoj mješavini nove i stare arhitekture. Na oba brijega Creeka je poslovno središte, razdijeljeno na sjeverni dio – Deira i južni dio – Bur Dubai. Povezani su sa dva mosta i tunelom, a većina prometa odvija se na moru u brojnim »abrama« – vodenim taksijima koji krstare po Creeku među »souko- vima« (tržnicama) u Deiri, te onima na Bur Dubai strani. Uz zaljev se prostire blještavi “souk” zlata i zlatnog nakita – najveći na svijetu, a omamljujuće arome šire se iz “souka” s brojnim poznatim i nama nepoznatim začinima. Grad se u svom bujnom razvoju širio prema sjeveru do emirata Sharjah, južno i istočno u dugom pojasu uzduž arapskog zaljeva gdje su moderne četvrti Satwa, Jumeirah i Umm Suqueim. Grad budućnosti, spoj tradicionalnog arapskog i najmodernijeg svjetskog, jedna od prijestolnica turizma u svijetu, jednom riječju – Dubai.

     Tokom boravka u Dubai-u, preporučujemo Vam po- ludnevno razgledanje grada koji predstavlja jedan od najljepših i najmodernijih gradova Ujedinjenih Arap- skih Emirata. Vožnja kroz nove dijelove grada sa pos- jetom džamiji Džumeira, jednom od simbola Dubai-ja, kratka plovidba krikom Dubai, u kome se osjeća žila kucavica grada. Šetnja uskim uličicama Bastakije, starim dijelom grada, a zatim odlazak do tvrđave Al

     Fahidi, u kojoj su nekada živjeli vladari Dubai-ja. Šetnja kroz pijacu začina i na kraju posjeta „Zlatnom souku”. Takođe iskoristite priliku i posjetite i Abu Dabi – drugi po veličini grad u Emiratima, safari u pustinji, večernju vožnju brodom sa večerom, posjeta hotelu Burj Al Arab 7*

     Pošaljite nam upit!


      Kontaktirajte nas za upit!


      Obavezna polja su označena sa *      antalyarivera

      Turska – Antalijska rivijera – biser Mediterana je idealno mjesto za doživjeti nezaboravno ljetovanje bez obzira da li idete s prijateljima, bračnim partnerom ili porodicom, na ovom jedinstvenom mjestu zasigurno ćete naći svoju destinaciju.

      Nijedan grad na Sredozemnom moru nema toliko mnogo za ponuditi kao Antalya – glavni grad istoimene provincije i turistički centar Turske rivijere. Atraktivne gradske četvrti, ulice ukrašene palmama i oleandri- ma odaju urbani stil življenja i vedar mediteranski šarm, dok njen romantični stari grad podsjeća na Bi- zantisku i Otomansku prošlost i nudi obilje istorijskih priča. S jedne strane Taurus planina i njeni snijegom prekriveni vrhovi u jugozapadnoj kulisi strmo odsječene Lykiske morske obale, a sa istočne strane Pamfili- jske ravnice sa mirisnim plantažama limuna i narandži.

      Antalya – čije ime znači „sjajna zvijezda mediteranskog mora“ turistima pruža ne samo vrhunski smeštaj, fantastične plaže, divno more i sve vrste provoda, već će oni koji uživaju u trošenju i šopingu ovdje pronaći

      „utočište“.To je grad koji zajedno sa svojim okolnim gradovima Kemer, Antalija, Belek, Side i Alanya s pravom zaslužuje naziv “rajski vrt na zemlji” gdje više od 300 sunčanih dana u godini, sa čarobnim uvalama, fascinirajućim krajolicima i srdačno gostoprimstvo čine je idealnom destinacijom za Vaš odmor.

      Hotelski smještaj je stil sastavljen od mora, sunca i plaža – idealna harmonija između prirode i komfora – za idealan odmor, koji nude toplu dobrodošlicu, gostoprimstvo i odličnu uslugu. Hoteli su kategorizovani sa 3*, 4* i 5* i nude koncepte HB (polupansion) ili All Inclusiv/Ultra All inclusive.

      All Inclusive je oblik turističke ponude gdje je cijena aranžmana ujedno i čitav budžet putovanja jer glavni obroci, sve vrste lokalnih alkoholnih i bezalkoholnih pića, užine, kafa, kolači i velikim dijelom sportske aktivnosti su ukljućene u cijenu.

      U našoj ponudi možete naći veliki broj porodičnih hotela.

      To su hoteli koji u svoj koncept stvaljaju naglasak na porodicu i sadržaj takvih hotela je baziran kako za odrasle, tako i za najmlađe – tobogani, mini club, zabavni park – sve na jednom mjestu, tako da cijela porodica može uživati u onome što voli.

      Pored sadržaja, ovi hoteli uglavnom nude i gratis smještaj za dvoje djece.

      Antalya-  tamo gdje ima mjesta za sve…

      Pošaljite nam upit!


       Kontaktirajte nas za upit!


       Obavezna polja su označena sa *       Posjetite nas na društvenim mrežama!

       Posjetite nas na društvenim mrežama!

       by avioexpress.ba