istanbul

Vrata Evrope u Aziju svojom raskošnom kulturnom ostavštinom nikad ne prestaje da fascinira. Ovaj sjajni grad, podignut na mjestu gdje se i bukvalno susreću istok i zapad, uobličile su 4 snažne civilizacije: grčka, rimska, bizantijska i osmanlijska. Kroz svoju historiju ponosno je nosio imena: Bizantion, Novi Rim, Kon- stantinopolj, Carigrad i Istanbul. Danas je Istanbul velegrad, prava košnica sa preko 17 miliona stanovnika, koji žive i rade na dva kontinenta. Moderni trg Taksim, ili kvartovi Bejoglu i Osmanbej, će učiniti da se osjećate kao u bilo kojoj svjetskoj metropoli, dok ćete se šetajući Sultanahmet trgom neizbježno vratiti par stotina ili čak hiljada godina i osjetiti dekadenciju, ali i rodoljublje bizantijskih imperatora, genijalno plan- iranje rimskih urbanista, gotovo neizmjernu moć sultana… Novo i staro, Orijent i Evropa, islam i hrišćanstvo

– nigdje ih nećete naći ovako isprepletane i neraskidivo povezane kao u Istanbulu. Tokom posjete Istanbulu ne prospustite priliku za obila-

zak starog grada: Hipodrom, Plava džamija – monumen-

talno zdanje sa 6 minareta, Aja Sofija – nekadašnja crkva pretvorena u džamiju, Topkapi dvorac – koji je preko 400 godina bio glavna rezidencija otomanskih vladara, Kapali čaršiju – sa više od 60 ulica i 4000 radnji, Misir čaršiju – bazar začina.

Krstarenje Bosforom je nezaobilazni dio posjete Istanbulu

– gdje ćete iz luke na Eminonu započeti osvajanje Istan- bula. Uživat ćete u Zlatnom Rogu, Galata mostu, Galata kuli, džamiji Selimija, Dolmabahče dvorcu Bešiktašu, kvartu Ortakoy, Rumeli hisaru, mostovima koji spajaju dva kontintenta i još mnogo toga.

Tu su svakako i nezaobilazni muzej Miniaturk, jednog od najvećih minijaturnih parkova u svijetu koji sadrži preko 105 građevina iz Osmanskog perioda, zatim muzeja Pan- orama 1453, muzeja koji će Vas ostaviti bez daha jer ćete imati osjećaj kao da skupa sa Sultanom osvajate Istanbul. Vidikovc Čamlidža, mjesto gdje se Vaša duša odmara u pogledu na evropski dio Istanbula.

U večernjim satima posjetite neki od nacionalnih restora- na i uživajte u tradicionalnoj turskoj večeri sa trbušnim plesačicama i turskim folklorom.

A za ljubitelje shoppinga – posjeta jednom od mnogobro- jnih tržnih centara.

Doživite Istanbul…I vratite se opet s nama.

Pošaljite nam upit!


  Kontaktirajte nas za upit!


  Obavezna polja su označena sa *  antalyarivera

  Turska – Antalijska rivijera – biser Mediterana je idealno mjesto za doživjeti nezaboravno ljetovanje bez obzira da li idete s prijateljima, bračnim partnerom ili porodicom, na ovom jedinstvenom mjestu zasigurno ćete naći svoju destinaciju.

  Nijedan grad na Sredozemnom moru nema toliko mnogo za ponuditi kao Antalya – glavni grad istoimene provincije i turistički centar Turske rivijere. Atraktivne gradske četvrti, ulice ukrašene palmama i oleandri- ma odaju urbani stil življenja i vedar mediteranski šarm, dok njen romantični stari grad podsjeća na Bi- zantisku i Otomansku prošlost i nudi obilje istorijskih priča. S jedne strane Taurus planina i njeni snijegom prekriveni vrhovi u jugozapadnoj kulisi strmo odsječene Lykiske morske obale, a sa istočne strane Pamfili- jske ravnice sa mirisnim plantažama limuna i narandži.

  Antalya – čije ime znači „sjajna zvijezda mediteranskog mora“ turistima pruža ne samo vrhunski smeštaj, fantastične plaže, divno more i sve vrste provoda, već će oni koji uživaju u trošenju i šopingu ovdje pronaći

  „utočište“.To je grad koji zajedno sa svojim okolnim gradovima Kemer, Antalija, Belek, Side i Alanya s pravom zaslužuje naziv “rajski vrt na zemlji” gdje više od 300 sunčanih dana u godini, sa čarobnim uvalama, fascinirajućim krajolicima i srdačno gostoprimstvo čine je idealnom destinacijom za Vaš odmor.

  Hotelski smještaj je stil sastavljen od mora, sunca i plaža – idealna harmonija između prirode i komfora – za idealan odmor, koji nude toplu dobrodošlicu, gostoprimstvo i odličnu uslugu. Hoteli su kategorizovani sa 3*, 4* i 5* i nude koncepte HB (polupansion) ili All Inclusiv/Ultra All inclusive.

  All Inclusive je oblik turističke ponude gdje je cijena aranžmana ujedno i čitav budžet putovanja jer glavni obroci, sve vrste lokalnih alkoholnih i bezalkoholnih pića, užine, kafa, kolači i velikim dijelom sportske aktivnosti su ukljućene u cijenu.

  U našoj ponudi možete naći veliki broj porodičnih hotela.

  To su hoteli koji u svoj koncept stvaljaju naglasak na porodicu i sadržaj takvih hotela je baziran kako za odrasle, tako i za najmlađe – tobogani, mini club, zabavni park – sve na jednom mjestu, tako da cijela porodica može uživati u onome što voli.

  Pored sadržaja, ovi hoteli uglavnom nude i gratis smještaj za dvoje djece.

  Antalya-  tamo gdje ima mjesta za sve…

  Pošaljite nam upit!


   Kontaktirajte nas za upit!


   Obavezna polja su označena sa *   Posjetite nas na društvenim mrežama!

   Posjetite nas na društvenim mrežama!

   by avioexpress.ba