AustraliaFIDŽI

fidzi

Locirana u Južnom Pacifiku, većina otoka su vulkanskog porijekla, međutim danas ne postoji ni jedan aktivan vulkan. Najveći otoci su Viti Levu i Vanua Levu, koja zauzimaju najveći dio ukupne površine zemlje, a ostatak čine rajski otočići prekrivena bijelim pijeskom, palmama i bungalovima, u kojima će vaš boravak podsjećati na najdivniji san…

Fidži je poznat širom svijeta po vrlo ljubaznom lokalnom stanovništvu. Fidžijanci su nastali ukrštanjem melanezijske, mikronezijske, polinezijske, indijske i kineske kulture. Ovaj jedinstven narod bogate povijesti i kulture u prošlosti je karakterizirao kanibalizam. U “Muzeju Fiji” u Suvi se i danas može vidjeti cipela poznatog misionara Tomasa Bekera, jednog od najpoznatijih žrtava kanibalizma.

Neopisivo lijepe plaže i tirkizno more su glavna karakteristika Fidžija. Svake godine ovu otočnu zemlju posjeti približno pola milijuna turista iz cijelog svijeta, u periodu od travnja do rujna. Fidži je zaista top destinacija za sve one koji preferiraju pasivan odmor i potpuno uživanje u apsolutnoj egzotici. Svjetski turistički vodiči navode nekoliko mjesta koje obavezno treba posjetiti. To su glavni grad Suva, otok Tavenui, ribarski raj Nanuja Balavu, laguna u Lailaiu…

Za strastvene avanturiste u lokalnim turističkim agencijama se mogu organizirati osobni aranžmani, koji obuhvaćaju noćenje pod vedrim nebom na nekom od netaknutih otoka.

Ako planirate posjetiti Fidži, evo za početak šest otoka koje bi se isplatilo obići i na njima uživati. Neki od ovih otoka već su vam poznati zahvaljujući, naravno, Hollywoodu. Njihove su prirodne ljepote poput razglednica nekih davnih vremena, s bijelim pijeskom i palmama punima kokosovih oraha.

Monuriki

Ovaj otok možda vam je poznat – naime, u filmu ”Brodolom života” na njemu je zaglavio Tom Hanks i jedini mu je prijatelj tu bio Wilson (odbojkaška lopta). Otok je nenaseljen, ipak  možete uzeti turu i obići ključne lokacije na kojima se radnja filma odvija. Ovdje se i roni, kornjače ostavljaju jaja, no najzanimljivije je da se kasnije možete pohvaliti da Tom Hanks nije jedini doživio brodolom života…

Viti Levu

Pola populacije Fidžija živi na ovom otoku, gdje se nalazi i glavni grad Suva. U glavnom gradu imate priliku razgledati parlament, muzeje, mnoštvo hotela i barova te živahnu i šarenu tržnicu. Ovo je najveći otok u arhipelagu i samim time dosta ga turista posjeti. Ako želite upoznati komercijalnu stranu Fidžija, ovdje se nećete razočarati.

Nananu-I-Ra

Iz zraka ovaj otok prekrasne i netaknute prirode izgleda kao skupina malih rtova, a od svih otoka daleko je i najtanji. Na njemu postoji nekoliko koliba na plaži u kojima možete skuhati obroke, ali ovdje ne postoje nikakvi barovi, restorani i slično. Ovaj otok zapravo je idealan za sve one koji traže divlju stranu Fidžija.

Yasawas

Otok je proslavio veliki filmski hit ”Plava laguna” iz 1980. s Brooke Shields Christopherom Atkinsom u glavnim ulogama. Poprilično je stjenovit, a jedini je način da do njega dođete prijevoz katamaranom, ali kad ste na njemu, opustite se vožnjom kajakom, ronjenjem ili nečim trećim. Od svibnja do listopada možete roniti zajedno s ražama.

Vanua Levu

Ovdje se snimao poznati TV show ”Survivor”, što će reći da je otok dovoljno moderan i ugodan da bi ugostio televizijsku ekipu, a ima i dovoljno pješčanih plaža i drveća kokosa, koje kamere uvijek vole. Manje je naseljen od spomenutog Viti Levu, ali nudi brojne planinarske ture. Ovdje se isplati iznajmiti auto i uvjeriti zašto ovo definiramo kao tropski raj.

Ovalau

Najveći grad ovog otoka, Levuka, nekoć je bio glavni grad Fidžija. To znači da ćete, za razliku od ostalih otoka, ovdje naići na povijesne zgrade europskog tipa gradnje, koje govore o kolonijalnoj prošlosti. Trajekt vas obično iz Suve prebaci do Levuke i Ovalau resorta ili hotela Royal, koji se diči činjenicom da je najstariji hotel u južnom dijelu Pacifika.

Pošaljite nam upit!


  Kontaktirajte nas za upit!


  Obavezna polja su označena sa *  Share on social networks

  Posjetite nas na društvenim mrežama!

  Posjetite nas na društvenim mrežama!

  by avioexpress.ba