ISTANBUL 1. MAJ – 30.04. – 06.05.2023

Cijena
1199KM po osobi
Trajanje
7 dana
Destinacija
Turska
 • Informacije
 • Lokacija
 • Galerija
 • Slične ponude

Šta je uključeno

Destinacija
Turska Otkrij Turska
Lokacija polaska
Sarajevo - Istanbul
Lokacija povratka
Istanbul - Sarajevo
Cijena uključuje
 • Aerodromske takse
 • Avio prevoz
 • Noćenja u hotelima sa 4*
 • organizacija putovanja
 • Pratilac grupe
 • Transfer aerodrom - hotel - aerodrom
 • Usluge vodiča
Cijena ne uključuje
 • Doplata za jednokrevetnu sobu
 • Fakultativne izlete
 • Putničko zdravstveno osiguranje

Istanbul – vrata Evrope u Aziju,  svojom raskošnom ostavštinom ne prestaje da fascinira. Podignut na mjestu gdje se dodiruju Istok i Zapad, uobličen snažnim civilizacijama: grčkom, rimskom, bizantijskom i osmanlijskom nosio je imena: Bizantion, Novi Rim, Konstantinopolj, Carigrad i Istanbul. Danas je Istanbul velegrad sa oko 20 miliona stanovnika, koji žive i rade na dva kontinenta. Moderni kvartovi Taksim, Beyoglu i Osmanbey, učinit će da se osjećate kao u bilo kojoj svjetskoj metropoli, dok ćete se šetajuci Sultanahmet trgom vratiti par stotina ili čak hiljada godina unazad i osjetiti dekadenciju bizantijskih imperatora, genijalno planiranje rimskih urbanista, gotovo neizmjernu moć sultana… Novo i staro, Orijent i Evropa, islam i kršćanstvo – nigdje ih nećete naći ovako isprepletane i neraskidivo povezane kao u Istanbulu.

TERMIN PUTOVANJA:       30.04.-06.05.2023.  –     TURKISH AIRLINES

TURKISH AIRLINES  :          Sarajevo – Istanbul      14:25  –  17:20

                                               Istanbul –Sarajevo       18:50  –  19:40

 

1.dan SARAJEVO – ISTANBUL

Sastanak grupe na Sarajevskom aerodromu dva sata prije leta i polijetanje u 12 :00. Slijetanje na istanbulski aerodrom . Dolazak u hotel. Slobodno vrijeme za odmor. Mogućnost odlaska na trg Sultanahmet. Povratak u hotel. Noćenje.

2.dan ISTANBUL

Doručak. Predlažemo fakultativni  obilazak starog dijela grada: Hipodrom (egipatski obelisk, zmijski stub, njemačka fontana) Plava džamija – monumentalno zdanje sa 6 minareta, Aja Sofija – nekadašnja crkva pretvorena u džamiju, a sada muzej , Topkapi dvorac – koji je preko 400 godina bio glavna rezidencija otomanskih  sultana. Nakon toga slijedi fakultativna posjeta muzeju Panorama 1453. Unutar muzeja je ogromna kupola na čijih su 360 stepeni oslikani detalji opsade. U pozadini su replike topova korištenih za razbijanje zidova, a na zapadnoj strani se može uočiti i sam Sultan Mehmet II, koji jašući na konju, sa zadovoljstvom gleda rušenje zidova Konstantinopolja.Slobodno posllijepodne i veče.Noćenje.

3.dan ISTANBUL

Doručak. Predlažemo fakultativne obilaske Misir čaršije, odlazak na krstarenje Bosforom sa pogledom na: Zlatni Rog, Galata most i Galata kula, Džamija Selimija, Jedi kula (sedam kula),djevojačka kula(kiz kulesi), Ortakoy kvart, Rumeli hisar. Obilazak Dolmabahče palate poslednjeg sjedišta sultana. Dolmabahče je postala nova rezidencija turskih sultana, izgrađena po uzoru na evropske dvorove, sa površinom od oko 15 000 m². Slobodno popodne za shopping. Povratak u hotel. Tursko veče (fakultativno) u nekom od restorana uz performanse sa trbušnim plesačicama i folklorom. Noćenje.

4.dan ISTANBUL

Doručak.Nakon doručka predlažemo cjelodnevni fakultativni izlet na Vidikovac Čamlidžu odakle se pruža najljepši pogled na Istanbul,na Bosfor i njegove mostove –jedan od najljepših utisaka koje ćete ponjeti kući.Nakon toga slijedi odlazak na Kodikoy,najveću općinu u Istanbulu koja broji preko 2 miliona stanovnika.Obilazak Bagdad ulice i odlazak u jedan od obližnjih shooping centara.Povratak u hotel.Noćenje.

 5 i 6.  dan ISTANBUL

Doručak.  Slobodne aktivnosti.Odlazak u neki od shopping centara po želji.Noćenje.

 1. dan ISTANBUL – SARAJEVO

Doručak. Slobodne aktivnosti .  Transfer do aerodroma. Let na relaciji Istanbul – Sarajevo. Kraj programa.

 

CIJENA ARANŽMANA:       za uplate do 15.04.             1.099,-KM

                                              

 

 • DELTA HOTEL  4*

 

Napomena:

Sa prvom uplatom prihvatate opće uslove putovanja turisičke agencije Avio Express Travel.

Organizator  zadržava pravo izmjene redosljeda pojedinih sadržaja u programu.
Aviokompanija zadržava pravo promjene satnice letova, u skladu sa propisima koji  postoje u međunarodnom avio saobraćaju.
Avio Express Travel nije odgovoran za otkazivanje, odgađanje, kašnjenje letova ili izgubljenu prtljagu.

Organizator zadržava pravo promjene programa u slučaju promjene istog od strane tour operatora, promjene satnice letova, zadržavanja na graničnim prelazima.

Svi putnici moraju imati  biometrijski  pasoš koji vrijedi još namanje 150 dana od dana ulaska u Tursku.

 

Više o Turska

Share on social networks

Posjetite nas na društvenim mrežama!

Posjetite nas na društvenim mrežama!

by avioexpress.ba

Close

ISTANBUL 1. MAJ - 30.04. - 06.05.2023

Price
1199KM per person
Duration
7 dana
Destination
Turska

  Ispunite formu za rezervaciju. Obavezna polja su naznačena sa *