ISTANBUL

Trajanje
6 dana
Destinacija
Turska

Biser Orijenta!! Istanbul

Istanbul - vrata Evrope u Aziju svojom raskošnom kulturnom ostavštinom nikad ne prestaje da fascinira. Ovaj sjajni grad, podignut na mjestu gdje se i bukvalno susreću istok i zapad,
 • Informacije
 • Lokacija
 • Galerija
 • Slične ponude

Šta je uključeno

Destinacija
Turska Otkrij Turska
Početak obilaska datum & Vrijeme
Svaki dan
Cijena uključuje
 • Avio prevoz
 • Noćenja u hotelima sa 4*
 • Transfer aerodrom - hotel - aerodrom
Cijena ne uključuje
 • Aerodromska taksa 195 KM
 • Doplata za 1/1 sobu
 • Fakultativne izlete
 • Putničko zdravstveno osiguranje

1.DAN SARAJEVO – ISTANBUL

Sastanak grupe na Sarajevskom aerordromu, cca 2 sata prije leta. Check in i obavljanje pasoške i carinske formalnosti. Polijetanje aviona za Istanbu u jutarnjim satima. Dolazak u Istanbul. Nakon pasoške kontrole slijedi vožnja do hotela. Smještaj u hotel,kratki odmor.U večernjim satima,mogućnost za fakultativno organizovanje u dogovoru sa grupom.

 

 1. DAN PANORAMA – MINIATURK – VIDIKOVAC

Doručak. Fakultativni obilazak muzeja Miniaturk, jednog od najvećih minijaturnih parkova u svijetu koji sadrži preko 105 građevina iz Osmanskog perioda. U nastavku slijedi fakultativni obilazak muzeja Panorama 1453, muzeja koji će Vas ostaviti bez daha jer ćete imati osjećaj kao da skupa sa Sultanom osvajate Istanbul. Zatim slijedi fakultativni obilazak vidikovca Čamlidža, mjesto gdje se Vaša duša odmara u pogledu na evropski dio Istanbula. U povratku slijedi fakultativna posjeta tržnom centru Dževahir. Slobodno vrijeme za shopping. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

 

 1. DAN KRSTARENJE BOSFOROM I POSJETA DOLMABAHČE PALATI

Doručak. Predlažemo fakultativne obilaske Miris Čaršije, odlazak na krstarenje Bosforom. Uživat ćete u Zlatnom Rogu, Galata mostu, Galata kuli, džamiji Selimija, Dolmabahče dvorcu Bešiktašu, kvartu Ortakoy, Topkapi dvorcu, mostovima koji spajaju dva kontintenta i još mnogo toga. Obilazak Dolmabahče palate-posljednjeg sjedište sultana. Dolmabahče je postala nova rezidencija sultana, izgrađena po uzoru na evropske dvorove. Povratak u hotel. Ostatak večeri za  slobodne aktivnosti. Noćenje.

 

 1. DAN TOPKAPI DVORAC – STARI GRAD

Doručak. Nakon doručka planirana je  fakultativna  posjeta Starom gradu Istanbula. Obilazak jedinstvene Ajasofije, Plave Dzamije, Solejmanije dzamije i Topkapi dvorca koji je bio sjedište Sultanima preko 400 godina, i koji sadrži vrijedne eksponate kao što su: otisak stopala Muhammeda a.s., treći najveći dijamant na svijetu, zlatno prijestolje, i još mnogo toga. U večernjim satima je planiran  odlazak u nacionalni restoran, večera, trbušne plesačice, turski folklor. Animacioni program je samo dio onoga što Vas čeka. Noćenje.

 

 1. DAN ISTANBUL – SARAJEVO

Doručak. Check out iz hotela. Transfer do aerodroma. Chekiranje karata, pasoška kontrola. Let na relaciji Istanbul – Sarajevo. Dolazak u Sarajevo u podnevnim  satima.

Više o Turska

Share on social networks

Posjetite nas na društvenim mrežama!

Posjetite nas na društvenim mrežama!

by avioexpress.ba

Close

ISTANBUL

Duration
6 dana
Destination
Turska

  Ispunite formu za rezervaciju. Obavezna polja su naznačena sa *