KENIJA – TANZANIJA – ZANZIBAR

Destinacija
Afrika
 • Informacije
 • Plan
 • Lokacija
 • Galerija
 • Slične ponude

Šta je uključeno

Destinacija
Afrika Otkrij Afrika

Afrika vas čeka! Oslušnite zvuke divljine, skačite sa Maasai ratnicima i pokušajte da razumijete zašto ne mijenjaju način života već vijekovima… Avantura koju ćete pamtiti cijelog života. Zaigrajte ratnički ples sa Maasai indijancima, krenite na safari i prisustvujte najvećoj i najspektakularnijoj migraciji životinja na svijetu. Sa svega nekoliko metara osmotrite lavove, slonove, zebre, žirafe, leoparde, nosoroge, krokodile, nilske konje i mnoge druge životinje. Nakon uzbudljive avanture upoznajte glavne gradove Kenije i Tanzanije, dođite do najviše planine na cijelom kontinentu (Kilimandžaro) i konačno odmorite se na najčuvenijem ostrvu začina – Zanzibaru!

Kenija je zemlja raznolikosti, prirodnih ljepota, životinjskih vrsta, svjetski poznatih nacionalnih parkova. Doživite Keniju na pravi način, za koju je karakteristično to što ovdje nema saobraćaja. Nemojte pokušavati da nađete taksi na ovom očuvanom ostrvu jer automobili ne postoje a osnovno sredstvo prijevoza su brodovi što samom ostrvu daje posebnu čar.

Uputite se na neku od uzbudljivih safari tura za koje kažu da su najveće želje avanturista i poslastica za oko odabranih. Provjerite zašto kažu da je safari u Tanzaniji zaista nešto što se mora doživjeti bar jednom u životu.

 • 1. DAN
 • 2. DAN
 • 3. DAN
 • 4. DAN
 • 5. DAN
 • 6. DAN
 • 7. DAN
 • 8. DAN
 • 9. DAN
1. DAN

Sarajevo – Nairobi

Okupljanje grupe na Sarajevskom aerodromu dva sata prije leta. Dolazak u Nairobi, transfer do hotela, smještaj u hotel. Nakon kratkog odmora krećemo u obilazak Nairobija (gradska tura), odlazak u Centralni park najvećeg grada Kenije, šetnja gradom ili posjeta centra za žirafe i simpatične pijace prepune afričkih suvenira. Povratak u hotel, slobodno vrijeme, noćenje. 

2. DAN

Nairobi - Maasai Mara

Doručak. Polazak grupe prema Maasai Mara, velikom rezervatu prirode koji je smješten uz samu granicu sa Tanzanijom i nastavlja se na nacionalni park Serengeti. Priprema za safari u najpoznatijem svjetskom rezervatu divljih životinja.  Doživite zalaske sunca od kojih zastaje dah, pravi vatromet boja. Upoznajte sve divlje životinje sa ovih prostora: lavove, žirafe, zebre, nosoroge, slonove, nilske konje i još mnogo, mnogo toga. Sve to u njihovom prirodnom okruženju i sa svega nekoliko metara udaljenosti. Borba za vodu, migracija i "opstanak" - uživo. Naučite kako funkcioniše lanac ishrane u divljini. Posmatrajte jedinstvenu i najveću migraciju životinja na svijetu. Povratak u hotel, noćenje. 

3. DAN

Maasai Mara – Serengeti

Doručak. Polazak grupe prema Serengeti (Nacionalni park Serengeti, zemlja vječne  ljepote) Nacionalni park Serengeti čini veći dio područja Serengeti, koje se proteže od   sjeverozapadne Tanzanije do jugozapadne Kenije.  Serengeti je drevna životinjska migracijska ruta koju svake godine prijeđe više od 6  miliona životinja, stoga ne čudi da upravo Serengeti nudi mogućnost da provedete   uzbudljivo vrijeme promatrajući bogati biljni i životinjski svijet. Odlazak do Oldupai klanca, “kolijevke civilizacije“ i arheološkog nalazišta gdje su u naslagama debljine oko 100 m otkriveni arheološki ostaci ključni za bolje razumijevanje najranije povijesti čovječanstva.  U muzeju Oldupai su izloženi brojni predmeti iz raznih razdoblja. Odlazak u posjetu Maasai plemenu. Druženje s članovima plemena i upoznavanje njihove kulture i običaja. Upoznati ćemo i predstavnike boraca Maasai plemena. Povratak u hotel, noćenje. 

4. DAN

Serengeti – Ngorongoro Crater

Doručak. Vožnja prema krateru Ngorongoro koji se smatra osmim prirodnim svjetskim čudom. Spust do samog dna kratera u kojem se nalazi više od 120 vrsta sisara. Odlazak do Magadi jezera gdje borave plamenci i ostale vrste vodenih ptica. Promatranje nilskih konja, crnih nosoroga i nojeva. Na 260 km2 doline okružene sa 600 metara visokim zidovima kratera, u zatvorenom eko-sistemu, već stotinama godina živi više od 30.000 životinja među kojima i velike afričke zvijeri - lavovi, nosorozi, slonovi, leopardi i afrički bivoli. Tačan broj zebri ili antilopa niko ne zna sa sigurnošću, jer se tim životinjama, uz lavove i leoparde, hrane i Masaiji, pripadnici ratničkog plemena kojima krater služi kao lovište. Piknik ručak na samom krateru. Kasno poslijepodne transfer i smještaj u lodge. Večera i noćenje. 

5. DAN

Ngorongoro – Jezero Manyara - Arusha

Doručak. Polazak grupe ka Arushi sa usputnim obilascima. Odlazak u nezaobilazni Nacionalni park jezera Manyara. Jezero Manyara smjestilo se u dolini Rift, a okružuju ga 600 m visoke crvene i smeđe stijene. Poznat po lavovima koji se penju na drveće, zatim po krdima slonova i bizona, te po velikim migracijama ptica. Taj fascinantan nacionalni park udomljava skoro 400 različitih vrsta ptica, pelikana, kormorana i hiljade flamingosa. 1981. godine jezero je proglašeno rezervatom biosfere UNESCO-a. Dolazak u Arushu , smještaj u hotel. Noćenje.  

6. DAN

Arusha – Dar Es Salaam

Doručak. Polazak grupe prema Dar Es Salaam-u, glavnom gradu Tanzanije, obrazovnom i ekonomskom centru sa zgradama iz kolonijalnog vremena. Grad nosi ime iz 19. Vijeka, a značenje mu je „kuća mira“. Obilazak nacionalnog muzeja koji je dom čuvenom Zinjanthropus-u, koji je živio prije 2 miliona godina. Naići ćemo na vrtlog boja, mirisa i zvukova te milione ljudi i šarenilo kultura. Povratak u hotel, noćenje.  

7. DAN

Dar Es Salaam - Zanzibar

Aktivni dio putovanja ostavljamo iza nas i počinju idilični dani bezgraničnog opuštanja na tropskim plažama Zanzibara. Posjeta Stone Town-a, glavnog gradića na ostrvu koji vas svojim uskim ulicama prosto zove da se u njemu izgubite. Oduševiće vas svojom arapskom i indijskom arhitekturom, prelijepim verandama, ušuškanim kafeima, ukusnom hranom, bazarima na kojima mozete pronaći mnogo lijepih suvenira... Historijski veoma bogat, Stone Town vam nudi da zavirite u muzeje, palate, ali i na pijacu robova, iz ne tako davne zanzibarske proslosti... Naučite nesto novo o zdravim začinima na popularnoj turi, opustite se u hamamu, naučite da ronite.... Ostatak vremena provodimo u smještaju blizu najljepših plaža na ostrvu. Obilazak ostrva, plivanje sa delfinima u Indijskom okeanu, na otvorenom moru, odlazak u ostrvska sela, safari blue, druženje sa gigantskim kornjačama na Prison Islandu, snorkeling, ronjenje i još mnogo toga. Pronađite samo vašu, usamljenu plažu, i uživajte. Pijte mlijeko iz kokosa, pjevajte „Hakuna Matata” sa djecom iz obližnjih sela i uživajte u odličnoj afričkoj hrani. Zanzibar je i najpoznatije svjetsko ostrvo začina, pa ne zaboravite da se snabdijete sa istim po vrlo niskim cijenama. Doživite pravi Zanzibar! 

8. DAN

Zanzibar – Sarajevo

Doručak. Okupljanje grupe na recepciji hotela, odjava iz hotela i transfer na aerodrom Zanzibar. Polijetanje za Sarajevo (sa presjedanjem u Dohi) , te dolazak u Sarajevo  

9. DAN

SARAJEVO

Zavšetak kružne ture.    

Više o Afrika

Share on social networks

Posjetite nas na društvenim mrežama!

Posjetite nas na društvenim mrežama!

by avioexpress.ba

Close

KENIJA – TANZANIJA - ZANZIBAR

Destination
Afrika

  Ispunite formu za rezervaciju. Obavezna polja su naznačena sa *