MAROKO I ANDALUZIJA 26.02. – 07.03.2023.

Cijena
2999KM po osobi
Destinacija
Više od jednog
 • Informacije
 • Plan
 • Lokacija
 • Galerija
 • Slične ponude

Šta je uključeno

Destinacija
Afrika , Europe Otkrij destinacije
Lokacija polaska
Sarajevo - Istanbul - Marrakech
Lokacija povratka
Istanbul - Malaga - Sarajevo
Cijena uključuje
 • Autobus visokoturističke klase
 • Avio prevoz
 • Noćenja u hotelima sa 4*
 • Pratilac grupe
 • Usluge vodiča
Cijena ne uključuje
 • Doplata za 1/1 sobu
 • Putničko zdravstveno osiguranje
 • Ulaznica za Alhambru
 • Ulaznice za muzeje i druge spomenike 100 €
 • Viza za Maroko 60 €

Posjetite kraljevske gradove Maroka i upoznajte se sa kulturom ove nevjerovatne zemlje,  a zatim uronite u svijet srednjevjekovnog juga Španije, čipkane arapske arhitekture, strastvenog flamenca, toplih boja i ritualne borbe s bikovima. Eksplozija boja, aroma i utisaka iz dva različita svijeta …

Kraljevina Maroko je najzapadnija država sjeverne Afrike, koju okružuje na sjeveru Sredozemno more, na zapadu Atlanski okean, na jugu se prostire Sahara, dok na istoku obronci planine Atlas pružaju granicu sa Alžirom i Mauritanijom. Od Evropskog kontinenta razdvaja je Gibraltarski moreuz. Priroda ove zemlje Magreba je puna kontrasta, s jedne strane visoke planine i ski centri poput onih u Alpima, a s druge strane vinogradi i cvijetna polja izrazitih boja,  prostrane plaže, pustinje i pustinjske oaze.
Ovom afričkom zemljom danas vlada mladi kralj Mohamed VI po ugledu na moderne evropske monarhije. Kraljevski gradovi Marrakech, Fes, Meknes i prestonica Rabat najveće su blago ove zemlje. U njihovim Medinama vijekovima se ništa ne menja. Unutar njih, u lavirintu uskih Souka, život sitnih zanatlija i trgovaca odvija se u potpuno drugom vrtlogu vremena, a samo nekoliko koraka dalje, nalaze se raskošni bulevari, zgrade moderne arhitekture i luksuzni hoteli.

Andaluzija je najjužnija španska pokrajina koja se prostire na 87.000 km2 i broji oko 7 miliona stanovnika. Ubraja se u jednu od najmnogoljudnijih regija Evrope. Al-Andaluz, kako su je nazivali Arapi, ujedno predstavlja i vijekovnu sponu španske, arapske, romske i jevrejske kulture, koje su, svaka na svoj način, utisnule pečat ovom dijelu Pirinejskog poluostrva i načinile ga jednom od najuzbudljivijih turističkih destinacija. Domovina flamenka, koride, čuvenih španskih gitara, magičnih pejzaža i kultura, te nesvakidašnje raskošne ljepote. Andaluzija je jedan od arhitektonski i historijski najljepših i najinteresantnijih dijelova Evrope, a samim tim i Španije, sa svojim starim gradovima, Granadom, Cordobom, Malagom i Sevillom, koji su nezaobilazni dio svjetske kulturne baštine. Andaluzija je domovina Velaskeza i Pabla Pikasa, a ovo podneblje opisao je i Ernest Hemingvej u svom romanu “Sunce se ponovo rađa”

Dakle, puno je razloga za putovanje!!!

 

 1. Dan 26.02.2023. – Sarajevo – Istanbul – Marrakech

Okupljanje grupe na Sarajevskom aerodromu prije leta za Istanbul Turkish Airlinesom u 08:30h. Dolazak u Marrakech u 22:25h, transfer do hotela. Noćenje.

 1. Dan 27.02.2023.– Marrakech (238km)  

Doručak. Početak kružne ture. Dan posvećen otkrivanju i obilasku Marrakecha, jednog od najljepših i najvažnijih kraljevskih gradova Maroka, poznatog i kao „Biser juga“. Marrakech je postao prijestolnica u 16.stoljeću i doživio najveći procvat u vrijeme bogatih sultana dinastije Saad. U 20. stoljeću paša od Marrakecha, poznat kao „Gospodar Atlasa“ postao je veliki ambasador grada i Marrakech upisao na glamuroznu turističku kartu. Naš obilazak Marrakecha započinjemo od Medine – stari grad koja je zbog svojih čuvenih Kazbi – tvrđava iz 12. i 14.vijeka, džamije Koutoubia iz 1162. godine, zajedno s vrtovima Agdal i Menara, upisan na UNESCO listu svjetske baštine. U Novom dijelu grada (Gueliz) obilazimo vrt Mažorel (Jardin Majorelle-fakultativno) u čiju ljepotu i raskošnost ćete se i sami uvjeriti. U posljepodnevnim satima obilazak Souka (natkrivenih tržnica), najvećih u Maroku, zatim obilazak glavne znamenitosti grada – Džemaa el Fna (arapski „sastank mrtvih”), nekadašnje gubilište i svjetski poznata srednjovjekovna tržnica koja je i sada vitalno mjesto gdje orijentalni pripovjedači pričaju priče, a krotitelji zmija i žongleri pokazuju svoja umjeća. Povratrak u hotel. Večera i noćenje.

 1. Dan 28.02.2023. Marrakech – Cassablanca

Doručak. Polazak za Cassablancu – egzotičnu mješavinu afričke, arapske i evropske kulture. Ovaj drugi po veličini afrički grad je i glavno privredno središte Maroka. Samo pominjanje riječi Cassablanca u mnogima od nas probuditi će emocije na čuveni istoimeni film sa Hemfrijem Bogartom i Ingrid Bergman i ulogu grada Cassablance u historiji Afrike i Evrope.  Obilazimo znamenitosti Cassablance: Kraljevske palače, džamije Hasana II – najveće džamije u Kraljevini Maroko(fakultativno), Trg Muhameda V, Hubat četvrti, te širokog bulevara stambene četvrti  Anfa i njenih starih kuća iz 30-tih i 40-tih godina, izgrađena u francuskom stilu. Smještaj u hotel. Noćenje.

 

 1. Dan 01.03.2023. Cassablanca – Rabat – Cassablanca

Nakon doručka putovanje nas vodi u Rabat „bijeli grad“ – glavno političko i upravno središte Maroka, na ušću rijeke Bou Regreg u Atlantski ocean. Tokom obilska posjetićemo Kraljevsku palaču (Mehouar) u srcu Rabata, sa tri pristupne kapije i Ahl-Fas džamije sa prelijepim ilustracijama islamske umjetnosti, zatim mauzoleja Mohameda V,  kula Hassan – minaret neizgrađene džamije, započete 1195.  koja je trebala da bude najveći minaret u svijetu. Povratak u Cassablancu,dolazak u hotel. Večera i noćenje.

 1. Dan 02.03.2023. Cassablanca – Meknesh – Fes

Doručak. Putovanje nastavljamo prema Meknesh-u – kraljevskom gradu, nazvanom po berberskom plemenu Miknasa (berberski: Imeknasen). Slijedi obilazak Medine-Starog grada opasanog gradskim zidinama dugim 40km – uvršten na listu UNESCO svjetske baštine 1996. Godine, Sultanove palače iz 1680. god, zatim mauzoleja Moulaj Ismaila, širokog trga ispred monumentalne gradske kapije Bab el Mansour koji je natkrivena tržnica (souk) hrane. Souci Mekneša su među najbogatijim i najoriginalnijim u zemlji. Nastavak putovanja za Fes.Dolazak u hotel,slobodno popodne, noćenje.

 

 1. Dan 03.03.2023. Fes – Tanger – Sevilla

Doručak. Slijedi obilazak kraljevskog Fesa –  najstarijeg kulturnog i duhovnog grada Maroka, poznatog pod nazivom „Meka Zapada“ i „Atina Afrike“.

Šetnjom započinjemo obilazak Fes el Bali (Stari Fes) –  nastariji dio Fesa okružen zidinama, na listi UNESCO svjetske baštine i jedan je od najvećih svjetskih urbanih područja bez  automobila. Nastavljamo obilazak Attarine squara, Bou Anania Medrese i grobnica Marinida,  Kairaouine džamije – sa minaretom iz 859.godine, koja je najstariji i najsvetiji Islamski objekat u Fesu i Maroku, (sadašnji univerzitet). Dopustite da Vas Fes vrati u stari srednji vijek. U nastavku obilazak fontane Nejjarine – poznate po svojim prelijepim mozaicima oko koje se prostiru mnogobrojini Souci, zatim posjeta poznate zanatske četvrti sa tradicionalnim kožarama i kovačkim radnjama. U posljepodnevnim satima obilazimo Fez Jdid – (Noviji Fes) koji su osnovali Marinidi 1276 godine, obilazimo 7 zlatnih vrata kraljevske palače iz 13.stoljeća, jevrejsku četvrt, najprometniju ulicu sa mnogobrojnim trgovinama.

Napuštamo Fes i nastavljamo putovanje prema Tangeru.Trajektom  prelazimo Gibraltarskim moreuzom iz Tangera u Tarifu, iz Maroka u Španiju, iz Afrike u Evropu.

Stižemo u Tarifu – grad i luku u južnoj Španiji, u autonomnoj pokrajini Andaluzija. To je najjužniji grad kontinentalne Europe gdje su Europa i Afrika najbliži, razdvaja ih samo 14km mora. Zbog strateški važnog položaja na najužoj tački Gibraltarskog moreuza, Tarifa je često bila na sceni historijskih događaja. Nastavljamo putovanje za Sevillu – glavni grad muslimanske Španije i prijestolnicu Andaluzije. Smještaj u hotel i noćenje.

 1. Dan 04.03.2023. Sevilla

Nakon doručka Obilazak Seville započinjemo posjetom katedrale posvećene Djevici Mariji – izgrađene na  mjestu nekadašnje maurske džamije dinastije Almohadi iz  1198.godine i zvonika Giralda  – nekadašnje munare, visine 105m koja je najpoznatiji simbol Seville(fakultativno). U nastavku šetnja i razgledavnje Maria Lusia Park – sagrađenog u maurskom stilu za Svjetski sajam 1929. godine, koji obuhvača fontane, paviljone i  mnogobrojna slikarska djela. Zatim obilazak Plaza de Espanja (Španski trg) koji je najbolji primjer renesansnog stila u Španija. Slobodno vrijeme za samostalno istraživanje Seville. Odlazak u hotela večera i noćenje.

 1. Dan 05.03.2023. Sevilla – Cordoba – Granada

Doručak. Vožnja prema Cordobi – „dalekoj i samoj“, kako ju je opjevao najpoznatiji španjolski pjesnik Federico García Lorca. Córdoba –  grad veličanstvene i tipične andaluzijske arhitekture, sa najpoznatijim islamskim spomenicima na svijetu (čitava povijesna jezgra dio je UNESCO-ove svjetske baštine) i najljepšim zatvorenim dvorištima Španije (patios). Po dolasku razgledavanje historijske jezgre: Židovska četvrt – Calleja de las flores , najpopularnije ulice u Cordobi. Zatim posjeta džamije/katedrale Mezquita –  rimo-katolička katedrala, a prije toga jedna od najvećih, i po arhitekturi zasigurno jedna od najljepših džamija u svijetu(fakultativno).  Uz Alhambru u Granadi, jedan od najvažnijih i najdragocjenijih islamskih spomenika uopće. Prvi muslimanski Emir Abdurahman i kupio je lokaciju stare vizigotske crkve od tamošnje kršćanske zajednice i na tom mjestu započeo gradnju ove grandiozne džamije, druge po veličini u islamskom svijetu. Gradnja je počela 784. Godine i prvobitno je nazvana „Aldžma“ po supruzi Abdurahmana I . Slobodno vrijeme. Nastavak vođnje za Granadu. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

 1. dan 06.03.2023. Granada

Doručak. Obilazak Granade, simbola ujedinjene Španije, i njene historijske jezgre, ulice Alceiceria – poznata i pod nazivom Arpaski bazar, koji se sastoji od nekliko ulica, a u sklopu kojeg se nalazi i Kraljevska kapela i Katedrala. Prvi Bazar sagrađen je u 15 stoljeću i postojao je sve do 19. stoljća kada je izgorio u požaru. Izgrađena je replika koja je  manja nego polovina nekadašnjeg bazara. Danas ovdje možete kupiti razne suvenire i rukotvorine kao što su fajalauza (tradicionalni lokalna oslikana keramika), taracea (drveni rukotvorine, kao što su stolovi, šahovske ploče ili kutije za nakit),  tipičan granadino farolas (vitraž svjetiljke), tkaninu i svilu. U osljepodnevnim satima obilazak grandiozne Alhambre, “crvene palače”, iznimno uspjelom remek-djelu vladara Nasridske dinastije, posljednjih maurskih vladara na Iberskom poluotoku(fakultativno). Alhambra je doslovno mali grad koji je imao kraljevske odaje, portaledžamije, kupatila, odaje za sluge, vojne barake, štale, radionice, lijevaonicu i mnogobrojne vrtove. Ispred nje se nalazi Lavlje dvorište (Platio de los Leones) s arkadama, koje odražavaju muslimansku ideju raja (perzijski: faradis). Dopustite da Vas čari i čudesna ljepota Alhambre vrate u vrijeme davne slave i moći maurske kulture, umjetnosti i nauke.

Slobodno vrijeme u središtu Granade. Večera. Noćenje.

 1. dan 07.03.2023. Granada – Malaga – Sarajevo

Doručak. Odjava iz hotela i transfer do aerodroma Malaga. Let za Istanbul u 12:15h. Dolazak u Sarajevo u 19:50h. Završetak kružne ture.

    Cijena aranžmana ………………..  2.999 KM

Cijena važi za rezervacije do i za gotovinsko plaćanje.

 

   Aranžman uključuje:

Avio prijevoz na relaciji Sarajevo-Marrakech; Malaga-Sarajevo
noćenja u hotelima 4* na bazi polupansiona u Maroku
noćenje/doručak u hotelu3* u Španiji
Autobus visokoturističke klase na kružnoj turi
Lokalni profesionalni turistički vodič
Pratilac grupe

   Aranžman ne uključuje:

Ulaznice za muzeje i druge kulturno historijske spomenike 100 € OBAVEZNO

Viza za Maroko 60 € OBAVEZNO

Putničko i zdravstveno osiguranje

Doplata za jednokrevetnu sobu 500 KM

Napomena:

Sa prvom uplatom prihvatate opće uslove putovanja turisičke agencije Avio Express Travel.

Organizator  zadržava pravo izmjene redosljeda pojedinih sadržaja u programu.

U slučaju nemogućnosti realizacije nekog od navedenih fakultativnih izleta, novac za isti će biti vraćen.
Aviokompanija zadržava pravo promjene satnice letova, u skladu sa propisima koji postoje u međunarodnom avio saobraćaju.
Avio Express Travel nije odgovoran za otkazivanje, odgađanje, kašnjenje letova ili izgubljenu prtljagu.Program rađen na bazi minimum 25 putnika, u slučaju manjeg broja putnika i povećanja kalkulativnih cijena zadržavamo pravo otkaza i korekcije cijene aranžmana.

 

 • 1. DAN
 • 2. DAN
 • 3. DAN
 • 4. DAN
 • 5. DAN
 • 6. DAN
 • 7. DAN
 • 8. DAN
 • 9. DAN
 • 10. DAN
1. DAN

Sarajevo-Istanbul-Malaga

Okupljanje grupe na Sarajevskom aerodromu prije leta za Istanbul Turkish Airlinesom u 08:30h. Dolazak u Marrakech u 22:25h, transfer do hotela. Noćenje.

2. DAN

Marrakech

Doručak. Početak kružne ture. Dan posvećen otkrivanju i obilasku Marrakecha, jednog od najljepših i najvažnijih kraljevskih gradova Maroka, poznatog i kao „Biser juga“. Marrakech je postao prijestolnica u 16.stoljeću i doživio najveći procvat u vrijeme bogatih sultana dinastije Saad. U 20. stoljeću paša od Marrakecha, poznat kao „Gospodar Atlasa“ postao je veliki ambasador grada i Marrakech upisao na glamuroznu turističku kartu. Naš obilazak Marrakecha započinjemo od Medine – stari grad koja je zbog svojih čuvenih Kazbi – tvrđava iz 12. i 14.vijeka, džamije Koutoubia iz 1162. godine, zajedno s vrtovima Agdal i Menara, upisan na UNESCO listu svjetske baštine. U Novom dijelu grada (Gueliz) obilazimo vrt Mažorel (Jardin Majorelle-fakultativno) u čiju ljepotu i raskošnost ćete se i sami uvjeriti. U posljepodnevnim satima obilazak Souka (natkrivenih tržnica), najvećih u Maroku, zatim obilazak glavne znamenitosti grada - Džemaa el Fna (arapski „sastank mrtvih"), nekadašnje gubilište i svjetski poznata srednjovjekovna tržnica koja je i sada vitalno mjesto gdje orijentalni pripovjedači pričaju priče, a krotitelji zmija i žongleri pokazuju svoja umjeća. Povratrak u hotel. Večera i noćenje.

3. DAN

Marrakech - Casablanca

Doručak. Polazak za Cassablancu - egzotičnu mješavinu afričke, arapske i evropske kulture. Ovaj drugi po veličini afrički grad je i glavno privredno središte Maroka. Samo pominjanje riječi Cassablanca u mnogima od nas probuditi će emocije na čuveni istoimeni film sa Hemfrijem Bogartom i Ingrid Bergman i ulogu grada Cassablance u historiji Afrike i Evrope.  Obilazimo znamenitosti Cassablance: Kraljevske palače, džamije Hasana II – najveće džamije u Kraljevini Maroko(fakultativno), Trg Muhameda V, Hubat četvrti, te širokog bulevara stambene četvrti  Anfa i njenih starih kuća iz 30-tih i 40-tih godina, izgrađena u francuskom stilu. Smještaj u hotel. Noćenje

4. DAN

Cassablanca – Rabat – Cassablanca

Nakon doručka putovanje nas vodi u Rabat „bijeli grad“ - glavno političko i upravno središte Maroka, na ušću rijeke Bou Regreg u Atlantski ocean. Tokom obilska posjetićemo Kraljevsku palaču (Mehouar) u srcu Rabata, sa tri pristupne kapije i Ahl-Fas džamije sa prelijepim ilustracijama islamske umjetnosti, zatim mauzoleja Mohameda V,  kula Hassan – minaret neizgrađene džamije, započete 1195.  koja je trebala da bude najveći minaret u svijetu. Povratak u Cassablancu,dolazak u hotel. Večera i noćenje.

5. DAN

Cassablanca – Meknesh - Fes

Doručak. Putovanje nastavljamo prema Meknesh-u – kraljevskom gradu, nazvanom po berberskom plemenu Miknasa (berberski: Imeknasen). Slijedi obilazak Medine-Starog grada opasanog gradskim zidinama dugim 40km – uvršten na listu UNESCO svjetske baštine 1996. Godine, Sultanove palače iz 1680. god, zatim mauzoleja Moulaj Ismaila, širokog trga ispred monumentalne gradske kapije Bab el Mansour koji je natkrivena tržnica (souk) hrane. Souci Mekneša su među najbogatijim i najoriginalnijim u zemlji. Nastavak putovanja za Fes.Dolazak u hotel,slobodno popodne, noćenje.

6. DAN

Fes – Tanger – Sevilla

Doručak. Slijedi obilazak kraljevskog Fesa -  najstarijeg kulturnog i duhovnog grada Maroka, poznatog pod nazivom „Meka Zapada“ i „Atina Afrike“.

Šetnjom započinjemo obilazak Fes el Bali (Stari Fes) -  nastariji dio Fesa okružen zidinama, na listi UNESCO svjetske baštine i jedan je od najvećih svjetskih urbanih područja bez  automobila. Nastavljamo obilazak Attarine squara, Bou Anania Medrese i grobnica Marinida,  Kairaouine džamije – sa minaretom iz 859.godine, koja je najstariji i najsvetiji Islamski objekat u Fesu i Maroku, (sadašnji univerzitet). Dopustite da Vas Fes vrati u stari srednji vijek. U nastavku obilazak fontane Nejjarine – poznate po svojim prelijepim mozaicima oko koje se prostiru mnogobrojini Souci, zatim posjeta poznate zanatske četvrti sa tradicionalnim kožarama i kovačkim radnjama. U posljepodnevnim satima obilazimo Fez Jdid – (Noviji Fes) koji su osnovali Marinidi 1276 godine, obilazimo 7 zlatnih vrata kraljevske palače iz 13.stoljeća, jevrejsku četvrt, najprometniju ulicu sa mnogobrojnim trgovinama.

Napuštamo Fes i nastavljamo putovanje prema Tangeru.Trajektom  prelazimo Gibraltarskim moreuzom iz Tangera u Tarifu, iz Maroka u Španiju, iz Afrike u Evropu.

Stižemo u Tarifu - grad i luku u južnoj Španiji, u autonomnoj pokrajini Andaluzija. To je najjužniji grad kontinentalne Europe gdje su Europa i Afrika najbliži, razdvaja ih samo 14km mora. Zbog strateški važnog položaja na najužoj tački Gibraltarskog moreuza, Tarifa je često bila na sceni historijskih događaja. Nastavljamo putovanje za Sevillu - glavni grad muslimanske Španije i prijestolnicu Andaluzije. Smještaj u hotel i noćenje.

7. DAN

Sevilla

Nakon doručka Obilazak Seville započinjemo posjetom katedrale posvećene Djevici Mariji - izgrađene na  mjestu nekadašnje maurske džamije dinastije Almohadi iz  1198.godine i zvonika Giralda  – nekadašnje munare, visine 105m koja je najpoznatiji simbol Seville(fakultativno). U nastavku šetnja i razgledavnje Maria Lusia Park – sagrađenog u maurskom stilu za Svjetski sajam 1929. godine, koji obuhvača fontane, paviljone i  mnogobrojna slikarska djela. Zatim obilazak Plaza de Espanja (Španski trg) koji je najbolji primjer renesansnog stila u Španija. Slobodno vrijeme za samostalno istraživanje Seville. Odlazak u hotela večera i noćenje.

8. DAN

Sevilla - Cordoba – Granada

Doručak. Cjelodnevni obilazak Fesa-najstarijeg kulturnog i duhovnog grada Maroka, poznatog  pod nazivom „Meka Zapada“ i „Atina Afrike“. Šetnjom započinjemo obilazak Fes el Bali (Stari Fes)-najstariji dio Fesa okružen zidinama, na listi UNESCO svjetske baštine i jedan je od najvećih svjetskih urbanih područja bez automobila-posjetom Medresa Attarine i Bou Anania, grobnice My Idriss, objekat u Fesu i Maroku. Dopustite da Vas Fes vrati u srednji vijek. U nastavku obilazak fontane Nejjarine-poznate po svojim prelijepim mozaicima oko koje se prostiru mnogobrojni Souci, zatim posjeta poznate zanatske četvrti sa tradicionalnim kožarima i kovačkim radnjama. U posliejpodnevnim satima obilazimo Fez Jdid-Novi Fes kojeg su osnovali Marinidi 1276.godine, Kraljevsku palaču iz 13.stoljeća, zatim jevrejsku četvrt, najprometniju ulicu sa mnogobrojnim trgovinama. Povratak u hotel. Večera. Noćenje

9. DAN

Granada

Doručak. Obilazak Granade, simbola ujedinjene Španije, i njene historijske jezgre, ulice Alceiceria - poznata i pod nazivom Arpaski bazar, koji se sastoji od nekliko ulica, a u sklopu kojeg se nalazi i Kraljevska kapela i Katedrala. Prvi Bazar sagrađen je u 15 stoljeću i postojao je sve do 19. stoljća kada je izgorio u požaru. Izgrađena je replika koja je  manja nego polovina nekadašnjeg bazara. Danas ovdje možete kupiti razne suvenire i rukotvorine kao što su fajalauza (tradicionalni lokalna oslikana keramika), taracea (drveni rukotvorine, kao što su stolovi, šahovske ploče ili kutije za nakit),  tipičan granadino farolas (vitraž svjetiljke), tkaninu i svilu. U osljepodnevnim satima obilazak grandiozne Alhambre, “crvene palače”, iznimno uspjelom remek-djelu vladara Nasridske dinastije, posljednjih maurskih vladara na Iberskom poluotoku(fakultativno). Alhambra je doslovno mali grad koji je imao kraljevske odaje, portaledžamije, kupatila, odaje za sluge, vojne barake, štale, radionice, lijevaonicu i mnogobrojne vrtove. Ispred nje se nalazi Lavlje dvorište (Platio de los Leones) s arkadama, koje odražavaju muslimansku ideju raja (perzijski: faradis). Dopustite da Vas čari i čudesna ljepota Alhambre vrate u vrijeme davne slave i moći maurske kulture, umjetnosti i nauke.

 Slobodno vrijeme u središtu Granade. Večera. Noćenje.

10. DAN

Granada - Malaga – Sarajevo

Doručak. Odjava iz hotela i transfer do aerodroma Malaga. Let za Istanbul u 12:15h. Dolazak u Sarajevo u 19:50h. Završetak kružne ture.  

Više o Afrika

Više o Europe

Share on social networks

Posjetite nas na društvenim mrežama!

Posjetite nas na društvenim mrežama!

by avioexpress.ba

Close

MAROKO I ANDALUZIJA 26.02. – 07.03.2023.

Price
2999KM per person
Destination
Više od jednog

  Ispunite formu za rezervaciju. Obavezna polja su naznačena sa *